Wednesday 17 December 2014

Reinterpretació del Poème électronique d'Edgar Varèse

Maig del 2013

Un descobriment, i un procés de treball

Una performance amb la col·laboració de l'Aliyah Hussain.

Partint del descobriment d'una versió de "Caroline Says Pt 2" del disc "Berlin" (1973) de Lou Reed. (No coneixia gaire la música d'en Lou Reed)

Era l'any 1999, a les sessions del G3G Club al Sidecar, dels dimarts. Vaig demanar a la barra pel discjòquei, que era allà al darrera: de qui era aquella música?
Mercury Rev
(http://defgav.com/rev/disco/disco.html)


(For a limited time in October '99, Best Buy stores had a 6 track promo cd that was given away free with purchase of Deserter's Songs. Supposedly limited to 10 copies per store and not available on their website.

CAT# V2DJ-27610-2

1. He Was a Friend of Mine

2. Motion Pictures

3. Silver Street

4. Philadelphia

5. I Only Have Eyes For You

6. Caroline Say, Part II

All these songs are previously released on various singles.. although "Caroline Says" is a different version than found on the Australian "Holes" CD single. That version has harmonica on it, while the free Best Buy EP has piano and no harmonica. Both liner notes indicate that the song was "Recorded for 2 Meter Sessions, The Netherlands, by Frank Matthijsen." However, the EP version is actually from a KCRW session on April 6, 1999.)

o potser seria aquest altre single  (?)
Enllaç
Mercury Rev - Goddess On A Hiway

Label: V2 VVR5009543
Format: CD, Single, Enhanced
Country: Europe
Released: 1999
Genre: Rock
Style: Alternative Rock, Lo-Fi

Tracklist

1. Goddess On A Hiway
(3:46)

2. Car Wash Hair (Live)
(7:56)

3. I Dreamt
(1:30)

4. Caroline Says Pt. 2 (Recorded For 2 Meter Sessions, The Netherlands)
(12:32)

Video: Goddess On A Hiway

Notes
Track 4 on this release is actually "Very Sleepy Rivers (Live)" as found on [r=486036].

Com es poden fer les coses:

La versió de Mercury Rev sobre el tema "Caroline Says pt.2" em va obrir una interessant via de creació, un exemple de com es pot realitzar una versió, o una re-interpretació... un canvi on pot ser molt difícil descobrir-hi l'obra original.


Procés:

L'acció realitzada el 17 de maig 2013 va ser la culminació d'un procés de treball iniciat una pila de temps enrere. Aquí hi entra la col·laboració i disseny d'una acció musical amb els AccNeo preparant un concert-acció per a la Nau Estruch (una foto de la llibreta de treball d'una reunió amb el Jaume i el Josep) (http://www.accneo.com/#)(http://josepdominguez.com/) i molts vídeos realitzats conjuntament...


Precedents:


-La performance (concert-acció) a la Nau Estruch de Sabadell el desembre del 2012 (amb la col·laboració dels AccNeo, Les Salonières i en Quim Packard)

-La residència a Islington Mill, Salford i Manchester. Gener del 2013.

-Les sessions d'assaig prèvies. En les setmanes anteriors a l'acció vaig convocar unes sessions preparatòries al meu taller de L'Escocesa, realitzades per a emmarcar l'acció de la reinterpretació.


El nom de la banda / projecte musical performatiu / vídeo nou

Definitiu:


Una col·laboració molt significativa
Aliyah Hussain Clica aquí per a la seva web (http://www.aliyahhussain.co.uk/)
A reinterpreA reinterpretation of Poème électronique" (1958) by ’Edgar Varèse (Whilst in Barcelona I had the opportunity to collaborate with artist Joan Marc Llapispanc) (http://www.aliyahhussain.co.uk/A-reinterpretation-of-Poeme-electronique-1958-by-Edgar-Varese)

EL VÍDEO

De la Camila Rivas (Gravat i editat per la Camila Rivas) Concentració: Crec que aquest és un molt bon vídeo de síntesi realitzat sobre una acció de 45 minuts comprimida en 6,29 fantàstics minuts! Mmm! (http://vimeo.com/69332996) Al canal Vimeo d'Hangar.
Enllaç al vídeo


Entrevista on-line posterior a l'acció

I l'entrevista al canal cultural d'internet "Pies de Gato"
(0:37:10. Performance: Llapispanc)
Enllaç (cal anar al minut 37'10)
(http://www.dailymotion.com/video/x16smz8_pies-de-gato-15-ft_shortfilms)

No comments:

Post a Comment