Tuesday 24 June 2014

Més dibuixos fets a la sessió de La casa Elizalde

Acompanyant el dibuix de "L'ànec/dibuix, ungles i filferro",
aquests altres dibuixos fets durant la mateixa sessió de dibuix "Come and take drawing potluck with us (Vine a dibuixar amb nosaltres sense compliments)" realitzada a La Casa Elizalde.


L’activitat va consistir en realitzar una sessió participativa

oberta a tothom que estigués interessat 

a experimentar l’acció apropant-se al dibuix

Dibuixar, o no, buscant el camí paral·lel

tractant de buscar l’espai paral·lel, lateral

La sessió consistia a DIBUIXAR, o no, buscant el camí paral·lel, tractant de buscar l’espai paral·lel, lateral, no per fer dibuixos sinó PER NO FER-NE, i en tot cas, més COM A ACCIDENT que com a obra conscient. És fer sortir el costat més irracional, accidental i gestual del fet, posicionant-nos fora del lloc habitual que li correspondria a la pràctica per assolir l’experiència del dibuix.

"Vaja, que som davant del triangle crucial: el definit pels contextos culturals, el subjecte i els jocs d'art.(...) aquest laboratori pot esdevenir un simple autisme, sotmès a l'influx del mer caprici o de la grollera arbitrarietat." (Juan J. Jové Peres). Així vam esperar que succeís!

En aquest darrer punt hi ha condensada tota la filosofia comunicativa necessària per a un bon aprofundiment de les tècniques abstractes de realització d'obres material immaterials materialment substituïbles per un compendi abrupte de sensacions inefables sense necessitat de que l'obra objecte existeixi, i malgrat tot, existeix, persisteix i avança.

I el lema sota el qual es van generar els dibuixos va ser aquest, el que apareix a la imatge: (Una imatge de l'exposició col·lectiva a Can Felipa del setembre 2013, Comunitats artístiques del Poblenou)

No comments:

Post a Comment