Saturday 7 May 2016

Sant Pollastre 2016 només el pregó

Vídeo

Cliqueu aquí (Públic)

La festa del Sant Pollastre inclou una cercavila, una actuació infantil per explicar la història de la Festa del Sant Pollastre.

Aquí només trobareu el pregó previ a la presentació de les mentides, que precedeixen la traca que fa començar la cursa de carros de supermercat.

Aquí només hi ha la part que es vol expressament i es presenta talment així com a no infantil. El pregó forma part del conjunt d'elements que conformen l'esdevenir de la jornada festiva. Després hi ha sopar de sardines i pollastre.

Aquí trobareu volgudament elements que es volen subversius dins els marges de la tradició festiva, dins del marc de la festa al carrer, d'activitat amb permís per part de l'Ajuntament, i aconseguint mantenir la plaça, l'espai net per a la cursa.

Tot va començar el 2003, d'una manera organitzada però amb menys elements, però més sofisticada, per l'ús de xarxes de pescadors que ja no s'empren actualment.
Tampoc hi ha l'ambulància, requeriment necessari en un moment concret d'anys enllà. Ara ja no hi ha l'ambulància. El motiu, aneu i pregunteu-ho als Diables!

Imatges de la preparació prèvia a la cosa del pregó, una espècie de moment just abans de començar (Vídeo Ocult, només accessible aquí)



Vídeos enregistrats cortesia d'en Frederic Perers.










Peu de text:
Peu de text, més avall que el vídeo. Hi ha un espai buit entre el vídeo (Ocult) i aquest text final. Un espai que ocupa un volum digital i pes d'internet. És espai innecessari i funciona com a espai brossa. Brossa sideral? Huh? Ah sí? No ho sé...

No comments:

Post a Comment